zirnetti

Blogiarkisto

9.5.2016

Ajankulua

9.5.2016: 
Moni asia muuttunut lähi aikoina. Kissamme Möksä sairastui vakavasti (marraskuussa 2015) ja monen mutkan ja ell.lääkärikäyntien jälkeen Möksä piti lopettaa kipujen ja selittämättömän turvotuksen (ihon alla kudoksissa) vuoksi. Meidän kylällä tehtiin kaikki voitava yhdeksän vuoden vanhalle perheenjäsenelle, mutta se ei riittänyt. Se ikävistä ikävin piti kohdata ja päästää hänet vihreille niityille :(. Kissamme lähetettiin Helsinkiin Eviralle tutkittavaksi että mikä kissassa on, kun oireet viittasi astmaan, mutta kissa turpoaa ja turpoaa ja alkaa kuukausien (4kk) jälkeen voida huonommin fyysisesti. Hoidettiin astmana.
Kissamme tuhkattiin ja vastauksia odoteltiin kuukausi. Tuloksena: Kissojen perinnöllinen sydänsairaus pitkälle edenneenä ja siihen liittyvät liitännäissairaudet kuten keuhkopöhö ja lymfanesteen kertyminen. Niin se elämä heittää. Toistaiseksi Möksän tuhkat ovat uurnassa hyllyllä hänen kuvansa vieressä kunnes jaksan haudata ne sopivaan paikkaan tontillemme. Vielä en ole siihen valmis.

Siru, uusin tulokkaamme:

Noin kuukausi kissamme poismenosta otimme kodittoman Siru-kissaneidin Kiteen suunnalta. Siru on noin 2 vuotias leikattu, sirutettu ja rokotettu musta kissa valkoisin merkein. Pieni ja siro. Ihan putkeen ei tämäkään mennyt: tarha piti rakentaa kissalle kun ei se taida oppia valjaisiin niin kuin Möksä tottui. Nyt Sirulla on kuitenkin ulkoilumahdollisuus takaterassillamme - edes näin. Tarhaa rakentaessa ilmeisesti Siru otti nokkiinsa ja pissi sänkyymme viime viikon loppuna ja siitä koitui riesa ja ongelma. Joko kissa protestoi kun ei päässyt ulos ovesta ja hääräsi kielletyissä paikoissa tai sille on tullut pissatulehdus. Tulehdusoireita en ole huomannut, sillä tänäänkin pissinyt normaalisti vessaansa eikä ole käynyt tikistelemässä "tyhjää" tai tehnyt veristä virtsaa.. Nyt olen ostanut uuden petarin sänkyyn ja toivon että tää merkkailu oli tässä. Olin yhteydessä siihen paikkaan mistä Siru otettiin, koska ongelmia ilmetessä kissa voi palata takaisin sinne, eikä joudu kiertolaiseksi. Vielä en luovuta, mutta jos protestointi leviää muualle tai uusii sänkyyn, niin sitten täytyy luopua. Eikä uutta tule... jos ei sopivaa kissanpentua löydy. Aikuista en ota kodittomana ainakaan.

Päivitellään tilannetta jossain vaiheessa












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti