zirnetti

Blogiarkisto

13.11.2021

Voe elämä!

Tiiättekö miltä tuntuu elää ja asua kämpässä joka tartteis siivousta ja järjestystä?! Niimpä!! Mie oon ajatellu asian niin, että jos ketä häirittee täällä epäjärjestys, kaaos, sotku ja lika isommissa määrin, niin voi otta imurin, rätin, mopit ja omat kädet vuoron perään ja ruveta hommiin. Minuu haittaa ajoittain ja tartun hommiin välillä ihan mielelläni. Mutta tiijättekö että kuinka paljon se periaatteessa minuu nappaa tämmösessä omakotitalossa, jossa on kuranen etupiha ja nyt ei oo ees pakkasta.. no joo.. EI YHTÄÄN! Se siivoominen on lähes turhaa, se on hetki ja ne kurajäljet tassujen ja kenkien on takaisin. Pöydän jos järjestelet, niin menee päivä, niin se on lähes yhtä räjähtänyt kun päivää ennenkin.. Ja EI! Älkää edes ehdottako että "viet sen takaisin mistä olet ottanutkin".. se ei päde täällä. Ei ole pätenyt mulla liki 40 vuoteen eikä tule pätemään, koska olen yrittänyt!!! Olen yrittänyt puolitosissani ja tosissani.. se ei kestä kauan..

Ja EI... ei se onnistu pitkälläkään opettelulla.. ei! Se on vaan luontoni joka on koko ikäni ollut tällainen, ei sille mitään voi! Esteetikkona pidän hienoista jutuista, käsityöläisenä pidän oman käden jäljistä ja sehän näkyy täällä. Minusta kodissa pitää näkyä kodikkuus ja asumisen jäljet. Meillä asutaan.. ihan oikeasti asutaan ja se näkyy! Niin.... näkyy epäjärjestyksenä, pölynä ja likanakin, mutta meillä ei ole paskaa nurkissa! Joillakin on niin siisti koti ja kaikki kiiltää, ettei voi edes otaksua, että siellä joku asuu. Se vain vaikuttaa sisustuslehtien aukeaman kuvalta.. ei, se ei minusta ole kodikasta jos pitää pelätä likaavansa kotinsa ja joo... hinkata hinkata ja hinkata puhtaaksi joka päivä... tiedän. Olen nähnyt sellaisen asunnon monesti ja minusta tuntui sellaiseen mennessä, että omat vaatteet pitäisi olla puhtaita ja mihinkään et uskalla koskea. Pelkäät istua vaikka sohvalle ja siitä noustessasi katsot aina istumapaikkaa ja heti mietit, että enhän jättänyt tahroja jälkeeni. Se on oikeasti stressaavaa.. käydä kylässä sellaisessa asunnossa/talossa. 

Meillä voi käydä kaaosta katsomassa ja meille ei tarvitse ihan kliinisenpuhtaissa vaatteissa tulla, mutta varoituksen sana: meiltä voi lähteä koiran- ja kissankarvojen kera.. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti